Kaip vyksta pirmoji sesija?

Pirmoji sesija gali vykti įvairiais būdais. Internetinis seansas, išskyrus tai, kad jis vyksta kompiuteriu, nelabai skiriasi nuo tiesioginio susitikimo.

Terapeutas domėsis jūsų lūkesčiais

Paprastai pradžioje terapeutas paklaus, su kokia problema ateinate, kas jus neramina arba ko tikitės iš jo pagalbos. Nuo jūsų priklauso, kiek daug jam ar jai papasakosite, svarbu, kad jaustumėtės saugūs. Nuo to priklausys veiksmų eiga. Kartais tema būna aiški nuo pat pradžių ir pradedama vystyti per pirmąjį užsiėmimą, kartais klientas ateina su gana sudėtingomis problemomis ir terapeutas gilinasi ilgiau. Kai kurie terapeutai teiraujasi apie sunkumų atsiradimo istoriją, šeimyninę padėtį ir kitų klausimų. Tai taip pat priklauso nuo terapinės krypties.

pirmoji sesija

Po pirmojo seanso galite pasijusti geriau

Kiekvienas žmogus yra šiek tiek kitoks ir kai kuriems žmonėms reikia daugiau laiko, tačiau dažnai pirmasis seansas labai padeda. Nuo jūsų priklauso, kiek bendrausite, svarbu, kad jaustumėtės gerai. Terapija yra „apie žmones“, svarbu, kad ir klientas, ir terapeutas būtų tikri, jog gali ir nori dirbti kartu, kad jie gerai sutaria. Pirmojo užsiėmimo metu paprastai susitariama, ką, kaip dažnai ir kaip ilgai dirbsite. O jei nesate įsitikinę, kad terapeutas jums tinka, neskubėkite ir neverskite savęs dirbti kartu. Arba drąsiai išbandykite kitą.

internetinė psichoterapija
Neprivalote būti vienas

Kartais sunkiausia yra paleisti